Цікаві факти про єнотів


Цікаві факти про єнотів

У фольклорі індійців єнотові відводиться таке ж місце, яке у слов’янських народів віддане хитрій лисиці. Єнот, наприклад, в казках ловить рибу в ополонці хвостом. Його улюблене заняття – кого-небудь обдурити, завести в пастку, стягнути що-небудь, що погано лежить.

Виявляється, і в житті єнот може заманити хижака на тоненький річковий лід з неприємними наслідками для нападаючого.

Північна Америка є історичною батьківщиною єнотів, і це підтверджується розкопками.

А до Європи єнотів завезли тільки в 30-і роки минулого століття. Поступово єноти прижилися в Росії, поширившись до Далекого Сходу.

Їх називають в Америці королями сміттєвих баків. Єноти – ледарі – і ніколи не риють собі нори, віддаючи перевагу чужим. А ще краще їм оселитися в покинутих будинках поряд з житлами людей, що гарантує їм нескінченну кількість харчових відходів.

Цікаві факти про єнотів

Єноти не обмежуються сміттєвими баками, вони з легкістю відкривають двері будинків, проводячи ревізію кухонь і комор. «Міські» єноти, до всього іншого, швидко стають «алкоголіками», професійно розкривають бляшані банки з пивом і виймають пробки з винних пляшок, а у пошуках алкоголю можуть перевернути в будинку все вверх дном. wink

Цього звіра американці інколи приручають і тримають в своїх будинках, що вимагає від господарів залізної витримки. Навіть привчившись до туалету, єнот може раптом вибрати саме непідходяще місце для відправлення природних потреб. Він не знає слова не «можна» і завжди робить лише те, що хоче.

Єнот самостійно і швидко вчиться відкривати водопровідний кран, і, з цієї миті починає з кожним шматком їжі бігати до умивальника, ретельно і довго його мити і полоскати, і лише після цього брати їду в рот.

Єноти — єдині ссавці, в яких в статевому членові є кість.

Є всього два види єнотів. Єнот звичайний, проживаючий в Північній Америці, він має жовтувато-буре забарвлення. І єнот-ракоїд (він же проходить в оперативній розробці під кличкою «єнот полоскун»), що проживає в Південній і Центральній Америках, в Європі, Білорусії, Закавказзі, його ми добре знаємо по мультфільмах – у нас він сірий з чорною маскою на мордочці і чорно-білим хвостом.

Раніше єнотів відносили до сімейства ведмедів. Проте потім їх виділили в окреме сімейство єнотових. Так, в родичі один одному вони ніяк не личили.

Взимку єноти сплять близько чотирьох місяців. Мабуть за це їх і зараховували раніше до ведмедів. Проте це не справжня сплячка, а заціпеніння.

Якщо матеріал вам сподобався, розкажіть про нього друзям. Дякуємо!